Vecka 1


Födelsedagen 9/4

Spiggen var otroligt lugn både före och under sin första förlossning. Ett par timmar innan första kattungen föddes lekte hon som vanligt och hoppade efter vippor och visade inga tecken på att hon strax skulle föda. Hon avnavlade och tvättade kattungarna själv, men lät dem inte dia förrän den sista var född. Då samlade hon alla intill sig, lade sig ned och såg nöjd ut.

Födelsedagen 9/4

Det blev fem kattungar, tre blåsköldpaddsfärgade (två agouti, en solid) flickor och två blå (en agouti, en solid) pojkar. Här ligger de hos mamma och diar.

1 dag

När mamma går en runda är det skönast att krypa ihop tillsammans.

1 dag

Det är inte lätt att se skillnad på kattungarna, de är ganska lika än så länge och när de ligger i en hög så här är det svårt att se de skillnader som ändå finns. Här syns nr 3, blåsköldpaddsflickan, längst till vänster (på förra bilden längst ned) och nr 4, en av de två blåsköldpaddsagouti-flickorna (med vit bläs) med rumpan längst upp i bild.

1 dag

Ovanpå de andra ligger här den blåagouti pojken, nr 2, han har superfina, tydliga ränder på benen, kroppens sidor och svansen.

4 dagar

Här ligger nr 2, den blåagouti pojken,längst till vänster. Efter honom, med huvudet nedåt i bild, ligger nr 3, blåsköldpaddsflickan. Därefter, längst till höger ligger nr 1, blåsköldpaddsagouti-flickan med grå nosrygg. Ovanför dem ligger närmast nr 5, den blå pojken och överst nr 4, blåsköldpaddsagouti-flickan med vit nosrygg.

4 dagar

Närbild på nr 1. De är så lugna och mysiga och bara sover, äter och växer.

1 vecka

Ingen bra bild, men det vore synd att inte visa nr 2s söta prickiga mage. :-)

Vidare till vecka 2