Cats-kullarna vecka 10-11 (2007-12-22 - 2008-01-04)

Vilket tema det skulle bli för dessa två kullarna hade vi klart för oss tidigt; hur ofta får man chansen att välja flera av alla de fina namnen ur musikalen "Cats"? Och en musikal är ju inte alltför långt ifrån opera och operett, så valet var självklart. Men det var inte alls lika lätt att välja vilka namn vi ville använda och vem som skulle heta vad.

När vi var lediga under julen lyckades vi dock äntligen bestämma namnen på alla kattungarna. Resultatet står nu på kullens första-sida och används i texterna från att de blev bestämda.

1:4 älskar att ligga och busa i husses knä. Det går bra att busa många tillsammans där också. 1:8, 1:5, 1:6 och 1:4. Mys tillsammans på gästsängen. I bild syns 2:3, 1:1, 1:3, 1:7 och 2:2 (samt lite av 1:4 bakom 2:2). Och här syns även Kustahs svarta pojke, 2:5, längst ut till vänster.
1:7 fick en liten bit av julskinkan och morrade och försvarade den från syskonen. Hon insåg senare att alla hade fått ett helt fat med skinka att dela på. Även 2:4 och 2:1 vid fatet och 1:3 bakom. Inte varje dag man ensam får plats hos "mamma" Kustah. 1:3 njuter och spinner högt. Man blir trött av att fira julafton. De flesta somnade i en stor hög under soffbordet. Mamma Poppea pysslar om dem lite.
1:8, Jennyanydots, är jätteduktig när man klipper hennes klor och sitter fint i husses knä. 1:5, Jellylorum, är väldigt förtjust i pälstussar. Jonathan fick en bilbana i julklapp och kattungarna var väldigt nyfikna på den. På bron sitter 2:1, Rum Tum Tugger, och 2:4, Demeter. 1:3, Macavity, sprang runt som en galning ochh jagade bilarna. In i tunneln ...
...uppför backen ... ...över bron ... ...och DÄR fick han den att spåra ur. Rum Tum Tugger är kung på slottet, bra utsikt därifrån.
1:7, Rumpleteazer ägnar sig åt att riva broar. 2:3, Bombalurina, kollar in bilbanan från lill-husses stol. Spännande, vad är det för något som åker runt? Bobmalurina, Macavity, och 1:4 Munkustrap. Jellylorum tittar upp i bakgrunden. Vem är det som gömmer sig där? undrar Skimbleshanks och Macavity.
Jellylorum försvarar sin pälstuss. Hon tänker inte låta någon annan få tag på den. Jellylorum: - Kolla, en till pälstuss, en gul! Rumpleteazer hade gärna lekt med tussen, men Jellylorum tänker inte lämna den ifrån sig.
1:6, Grizabella, och Jennyanydots, leker med mössen på spiraler istället. Åh hej, vad det går när man rusar runt och välter leksaker. Jennyanydots: -Attack på syrran! Jellylorum: -Där ligger en glittrig krabba och ser misstänkt ut...
Jellylorum: -Attack! Jonathan tog fram en leksakshandske med tofsar och tolv kattungar blev genast nyfikna. Den var väldigt spännande... ... och flera av kattungarna hoppade som galningar efter den.
De uppskattar väldigt när vi leker med dem. Jennyanydots och Macavity sover gott tillsammans. Trött 1:2, Griddlebone. Grizabella och Mungojerrie har fångat en sko med snören.
Jellylorum och Rum Tum Tugger hittade den andra. Jellylorum: -Den är min! Klösträdet blir fullt när alla sover samtidigt. Här är Rum Tum Tugger, Skimbleshanks och Rumpleteazer med Kustah. Poppea fick en egen hylla.
Här ligger Munkostrap och Mungojerrie tillsammans. Jellylorum hänger med huvudet ut ur huset. Jennyanydots vilar huvudet på brorsan Macavity. Och så här ser hela klösträdet ut. I varje kull finns det alltid någon trädgårdsmästare, här visade det sig vara Macavity och Mungojerrie. Även Jellylorum hjälper till ibland.
Macavity: - Nu är jag nästan färdig, så du också får plats, Mungojerrie! Macavity och Mungojerrie är fullt upptagna med sitt arrangemang och har inte tid för annat. Mungojerrie: -Ville ni något? Jellylorum har fått tag i en penna med fjädrar på. De andra studerar henne noga, ska hon lämna den ifrån sig?
Nä, där for hon iväg och Mungojerrie är tätt efter. Macavity, Grizabella och Griddlebone hängde inte riktig med. Macavity: -Jag fick tag i den! Jellylorum väntar på en chans att ta tillbaka pennan från Macavity. Skimbleshanks sover gott tillsammans med mamma Poppea.
Idag hälsade Munkustraps kommande familj på och han fann sig väl tillrätta i husses famn. Även Jellylorum trivdes. Skimbleshanks tittar yrvaket ut ur klösträdet. Macavity, Munkostrap och Bombalurina har slagit sig till ro i Fannys knä. Munkostrap och Macavity märkte inte när gästerna gick utan sov lugnt vidare.
Mungojerrie har fått tag i laserpekaren. Han sprang runt på bordet och funderade på hur han skulle komma ned.

Visst är han söt?

Mr Mistoffelees och Mungojerrie sover gott i husses famn.
Munkostrap blir överraskad av vår ena hona Royin och försöker tuffa till sig. Idag har vi haft besök av en tidigare köpare från Danmark och hennes syster. Kattungarna älskar när vi har gäster och passar på att få mycket uppmärksamhet och kel. Här njuter Mungojerrie.

Rum Tum Tugger tyckte systerns hår var supermysigt att gosa in sig i.

Munkustrap tänkte posera fint, men det är inte lätt när det är mycket som distraherar.
   
Rumpleteazer liggandes på klösträdet...

... och sittandes.