Cats-kullarna vecka 1-3 (2007-10-19 - 2007-11-09)

Cats-kullarna består av Poppeas och Kustahs kullar, födda 19:e och 25:e oktober 2007.

Poppea var väldigt stor under dräktigheten och visade gärna upp sin mage så man kunde massera den. Här förbereder Poppy sig för förlossningen. En stund senare kom den första kattungen. Det blev åtta kattungar; tre röda pojkar och fem svartsköldpadd flickor. Inte undra på att Poppea varit så stor! Dagen efter födelsedagen sover de gott, mamma Poppea har mycket mat.

Påfyllnad av näring. Fem dagar gamla, still sleeping. Sex dagar efter Poppeas kull föddes Kustahs kull. En röd, en creme och en svart pojke och två svartsköldpadd flickor.

Kustah och Poppea varndrade mellan varandras bolådor för att ta hand om kattungarna, så det var lika bra att låta dem få en gemensam bolåda till alla ungarna. Det är inte ofta båda mammorna är på utflykt, men då värmer ungarna varandra. Kustah sköter om sig själv och ungarna. Alla tillsammans igen.

Poppy med alla kattungarna, 10 resp 4 dagar gamla. Nu börjar det bli lite rörelse i lådan så ibland blir svårt med skärpan i bilden. Kattungarna 12 resp 6 dagar gamla. Kattungarna 14 resp 8 dagar gamla.
Den första utbrytaren är i klättrartagen. Det är Poppeas nr 7, dvs 1:7. Vi fick byta ut bolådan mot en med högre kant för hennes skull. Första försöken till att leka ta-fatt i bolådan. 2 veckor och 4 dagar resp 1 vecka och 5 dagar gamla (2v4d/1v5d). Vår son Jonathan kallar den här söta flickan (Poppeas nr 8, dvs 1:8) för "Kossan" - jo, hon har en del fläckar på ryggen. Här sitter "Piraten" enligt Jonathan (Poppeas nr 2, dvs 1:2), med 1:5 bredvid sig.
1:5 biter brorsan 1:1 i låret för att se om hon kan få igång honom. Massor med bus i bolådan. 1:5 på upptäcktsfärd. Och här kommer 1:3 med 1:8 bakom sig.
 
1:2 som tittar upp. Blandad kompott av kullarna. 3 veckor gammal är utbrytaren på gång igen...  
.... och slutligen så gick det! Fast väl ute fick hon snabbt hemlängtan igen.