EC S*Lejongapet's Anders Andapsin
Stamtavla


Andy var en av våra avelshanar. Han bodde första året av sitt liv hos Lejongapet's i Karlstad tillsammans med sin pappa S*Aitman KiriVan, som han blev ordentligt ompysslad och tvättad av och gosad med. I maj 1999 såg vi honom på en utställning i samband med Vangorans årsmöte, och föll handlöst.

När Andy flyttade hem till oss utsåg han Måzart, vår kastrerade huskatt, till sin adoptivpappa. Han sprang efter honom, kröp under honom för att bli ompysslad och pratade livligt med honom. Måzart var dock inte lika road av att ha en 6,5-kilos fertil hane som beundrande följde efter honom.

Andy hade en härligt kraftig benstomme, ett underbart temperament och älskade alla som brydde sig om honom. Han låg gärna i knäet och gosade och spann så kroppen vibrerade och trampade med tassarna av vällust. En stund senare busade han som en kattunge; smög på de andra katterna för att anfalla dem och lekte med allt och alla han fick möjlighet till.

Andy älskade att åka på utställning då han var fertil. Han var lycklig över all uppmärksamhet och tyckte att det var spännande med allt som hände. Helst stod han på en hylla utanför buren och charmade besökare. Sova och äta hade han inte tid med, då kunde han ju missa något, så det gjorde han ordentligt då han kom hem. Andys roligaste utställningsmerit var då han vann utmärkelsen "Vänligaste katt" på Skånes Kattklubbs klubbmästerskap 25:e september 1999. Motiveringen löd "Fertil hane som somnar bland andra katter på scenen i en för honom okänd människas famn!".

Andy har blivit pappa till fyra kullar med van-kattungar, alla med hans mysiga, godmodiga temperament. År 2000 blev han bästa okastrerade turkisk van i Sverige.


Man blir trött av att fira julafton, gästernas bilbarnstol var en skön säng.


Andy älskar att sova högt uppe på hörnskåpet.